1- اداره سامانه‌های کاربردی

طراحی، توسعه و پشتیبانی از سامانه‌های نرم‌افزاری دانشگاه فردوسی مشهد، از مهمترین وظایف مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات است. تمامی سامانه‌های مورد استفاده در دانشگاه که شامل سامانه‌های آموزشی، پژوهشی، دانشجویی، اداری و مالی است توسط کارشناسان مرکز طراحی و توسعه یافته است. این سامانه‌ها که بخش اعظم آن نیز به‌نام سامانه‌های سدف مشهور است بر پایه سکوی متن‌باز[1] و فناوری [2]LAMP طراحی شده است. تمرکز مدیریت طراحی، توسعه و پشتیبانی سامانه‌های مورد استفاده در دانشگاه سبب ایجاد یکپارچگی و کارایی بالای آن‌ها شده است. بر اساس ماموریت کلان مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه فردوسی مشهد، انجام فعالیت‌ها و فرایندهای متنوع دانشگاه بر پایه فناوری‌های نوین و بهینه‌سازی و یکپارچه نمودن خدمات الکترونیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. بر این اساس رسالت اداره سامانه‌های کاربردی مرکز در تهیه ابزارها و سرویس‌های الکترونیکی نیز مهم و راهبردی است. می‌توان گفت دانشگاه فردوسی مشهد تنها دانشگاهی است که تمامی سامانه‌های نرم‌افزاری آن به‌صورت یکپارچه و متمرکز طراحی، پیاده‌سازی و پشتیبانی می‌گردد که این سیاست سبب ارائه گستره وسیعی از خدمات الکترونیکی (از خدمات آموزشی و پژوهشی تا خدمات دانشجویی و رفاهی) به اعضای دانشگاه شده است.

این اداره در ساختار قبلی مرکز به‌عنوان واحد طرح و توسعه وجود داشت. در جدول زیر اسامی سرپرستان و مسوولانی که تاکنون در این اداره و واحد مسئولیت داشته‌اند، آمده است.

[1] Open Source Platform

[2] Linux-Apache-MySQL-PHP

2- اداره سامانه‌های اطلاع‌رسانی

انتشار دانش و اطلاع‌رسانی علمی، پژوهشی و آموزشی یکی از رسالت‌های اصلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی است، از این رو دانشگاه فردوسی مشهد نیز در سالیان گذشته حضور هدف‌مند و پویایی در فضای مجازی و اینترنت داشته است. وظیفه طراحی، توسعه و پشتیبانی وب‌گاه‌های دانشگاه بر عهده اداره سامانه‌های اطلاع‌رسانی مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات است. همچنین خدمات مهم توسعه و پشتیبانی سامانه‌های آموزش مجازی، سامانه مدیریت كنفرانس‌ها، مجلات، وبلاگ، و برخی سامانه‌های اطلاع‌رسانی دیگر،  در حوزه کاری اين اداره مي‌باشد.

نشانی اینترنتی دانشگاه فردوسی مشهد www.um.ac.ir است و هم‌اکنون بیش از 400 وب‌گاه در زیرمجموعه این دامنه تعریف شده و فعال می‌باشد.

این اداره در ساختار قبلی مرکز به‌عنوان واحدآموزش و اطلاع‌رسانی وجود داشت. در جدول زیر اسامی سرپرستان و مسوولانی که تاکنون در این اداره و واحد مسئولیت داشته‌اند، آمده است.

3- اداره زیرساخت شبکه و داده

اداره زیرساخت شبکه و داده مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وظیفه مدیریت سرویس‌دهندگان شبکه، طراحی، توسعه و پشتیبانی سرویس‌های شبکه، و طراحی، توسعه و پشتیبانی شبکه رایانه‌ای دانشگاه را بر عهده‌ دارد.

این اداره در ساختار قبلی مرکز تا سال 1388 به‌عنوان واحد شبکه و از این سال و با تفکیک وظایف به‌عنوان واحد خدمات شبکه و واحد ارتباطات وجود داشت همچنین از سال 1399 مجدداً ادغام شد و تحت عنوان واحد شبکه و ارتباطات فعالیت می‌کرد. در جدول زیر اسامی سرپرستان و مسوولانی که تاکنون در این اداره و واحد مسئولیت داشته‌اند، آمده است.

4- اداره پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات

اداره پشتيباني خدمات فناوری اطلاعات مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات عهده‌دار هماهنگي، ساماندهي و پشتيباني سخت‌افزاري و نرم‌افزاري تجهيزات رايانه‌اي دانشگاه و نظارت بر تهيه آن‌ها است.

فناوری‌های نوین ارائه‌شده در حوزه فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی و لزوم پژوهش در این زمینه و کاربری آن‌ها در دانشگاه، موجب ایجاد واحد تحقیق و توسعه و محاسبات سنگین در سال 1391 در مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات شد که در سال 1393 واحد پشتیبانی و واحد تحقیق و توسعه و محاسبات سنگین با هم ادغا شدند و واحد پشتیبانی فنی تشکیل شد و از سال 1399 نیز با نام اداره پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات مشغول به کار است. در جدول زیر اسامی سرپرستان و مسوولانی که تاکنون در این واحد و اداره مسئولیت داشته‌اند، آمده است.