بر اساس ساختار جدید که از تابستان 1402 به اجرا گذاشته شد، مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات به دو بخش زیر تقسیم شد:

1. مرکز معماری فرآیندها و سامانه‌های اطلاعاتی
  2. مرکز پشتیبانی و امنیت فناوری اطلاعات و ارتباطات

۱- مرکز معماری فرآیندها و سامانه‌های اطلاعاتی

این بخش با ادغام دو اداره سامانه های کاربردی و اداره سامانه های اطلاع رسانی به ریاست دکتر نوری بایگی و معاونت آقای مهندس شکری شروع به فعالیت کرده است .

۱-۱- گروه توسعه سامانه های اطلاعاتی

طراحی، توسعه و پشتیبانی از سامانه‌های نرم‌افزاری دانشگاه فردوسی مشهد، از مهمترین وظایف مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات است. تمامی سامانه‌های مورد استفاده در دانشگاه که شامل سامانه‌های آموزشی، پژوهشی، دانشجویی، اداری و مالی است توسط کارشناسان مرکز طراحی و توسعه یافته است. این سامانه‌ها که بخش اعظم آن نیز به‌نام سامانه‌های سدف مشهور است بر پایه سکوی متن‌باز[1] و فناوری [2]LAMP طراحی شده است. تمرکز مدیریت طراحی، توسعه و پشتیبانی سامانه‌های مورد استفاده در دانشگاه سبب ایجاد یکپارچگی و کارایی بالای آن‌ها شده است. بر اساس ماموریت کلان مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه فردوسی مشهد، انجام فعالیت‌ها و فرایندهای متنوع دانشگاه بر پایه فناوری‌های نوین و بهینه‌سازی و یکپارچه نمودن خدمات الکترونیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. بر این اساس رسالت اداره سامانه‌های کاربردی مرکز در تهیه ابزارها و سرویس‌های الکترونیکی نیز مهم و راهبردی است. می‌توان گفت دانشگاه فردوسی مشهد تنها دانشگاهی است که تمامی سامانه‌های نرم‌افزاری آن به‌صورت یکپارچه و متمرکز طراحی، پیاده‌سازی و پشتیبانی می‌گردد که این سیاست سبب ارائه گستره وسیعی از خدمات الکترونیکی (از خدمات آموزشی و پژوهشی تا خدمات دانشجویی و رفاهی) به اعضای دانشگاه شده است.

انتشار دانش و اطلاع‌رسانی علمی، پژوهشی و آموزشی یکی از رسالت‌های اصلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی است، از این رو دانشگاه فردوسی مشهد نیز در سالیان گذشته حضور هدف‌مند و پویایی در فضای مجازی و اینترنت داشته است. وظیفه طراحی، توسعه و پشتیبانی وب‌گاه‌های دانشگاه بر عهده اداره سامانه‌های اطلاع‌رسانی مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات است. همچنین خدمات مهم توسعه و پشتیبانی سامانه‌های آموزش مجازی، سامانه مدیریت كنفرانس‌ها، مجلات، وبلاگ، و برخی سامانه‌های اطلاع‌رسانی دیگر،  در حوزه کاری اين اداره مي‌باشد.

مهندس سیدامین حسینی‌سنو

مهندس داوود شکری

دکتر امید میلانی فرد

مهندس داوود شکری

مهندس شهره مرجانی 1402 ادامه دارد

[1] Open Source Platform

[2] Linux-Apache-MySQL-PHP

۲- مرکز پشتیبانی و امنیت فناوری اطلاعات و ارتباطات

این بخش متشکل از دو اداره زیر ساخت شبکه و داده واداره پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات  می باشد. ریاست این بخش بر عهده  دکتر امید میلانی فرد  می باشد.

۲-۱- اداره زیرساخت شبکه و داده

اداره زیرساخت شبکه و داده مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وظیفه مدیریت سرویس‌دهندگان شبکه، طراحی، توسعه و پشتیبانی سرویس‌های شبکه، و طراحی، توسعه و پشتیبانی شبکه رایانه‌ای دانشگاه را بر عهده‌ دارد.

این اداره در ساختار قبلی مرکز تا سال 1388 به‌عنوان واحد شبکه و از این سال و با تفکیک وظایف به‌عنوان واحد خدمات شبکه و واحد ارتباطات وجود داشت همچنین از سال 1399 مجدداً ادغام شد و تحت عنوان واحد شبکه و ارتباطات فعالیت می‌کرد. در جدول زیر اسامی سرپرستان و مسوولانی که تاکنون در این اداره و واحد مسئولیت داشته‌اند، آمده است.

پایان تصدی

مهندس سیدامین حسینی‌سنو (واحد شبکه و زیرساخت)

مهندس مهدیه کشمیری (واحد شبکه و زیرساخت)

مهندس یحیی محمدی (واحد شبکه و زیرساخت)

مهندس معصومه قهرمانی (واحد خدمات شبکه)

مهندس محمد فروغی (واحد خدمات شبکه)

مهندس یحیی محمدی (واحد ارتباطات)

مهندس معصومه قهرمانی (واحد خدمات شبکه)

مهندس مهدیه کشمیری (واحد ارتباطات)

مهندس مهدیه کشمیری (واحد شبکه و ارتباطات)

دکتر امید میلانی‌فرد (اداره زیرساخت شبکه و داده)

مهندس امیدرضا باقری (اداره زیرساخت شبکه و داده)

ادامه دارد

۲-۲- اداره پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات

اداره پشتيباني خدمات فناوری اطلاعات مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات عهده‌دار هماهنگي، ساماندهي و پشتيباني سخت‌افزاري و نرم‌افزاري تجهيزات رايانه‌اي دانشگاه و نظارت بر تهيه آن‌ها است.

فناوری‌های نوین ارائه‌شده در حوزه فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی و لزوم پژوهش در این زمینه و کاربری آن‌ها در دانشگاه، موجب ایجاد واحد تحقیق و توسعه و محاسبات سنگین در سال 1391 در مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات شد که در سال 1393 واحد پشتیبانی و واحد تحقیق و توسعه و محاسبات سنگین با هم ادغا شدند و واحد پشتیبانی فنی تشکیل شد و از سال 1399 نیز با نام اداره پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات مشغول به کار است. در جدول زیر اسامی سرپرستان و مسوولانی که تاکنون در این واحد و اداره مسئولیت داشته‌اند، آمده است.

پایان تصدی

مهندس عیسی آرامجو (واحد پشتیبانی)

مهندس یحیی محمدی (واحد پشتیبانی)

مهندس محمد فروغی (واحد تحقیق و توسعه و محاسبات سنگین)