خبر برگزیده

UI یا User Interface یا رابط کاربری درواقع فضایی جهت رخ داد تعامل بین انسان و ماشین است. طراحی UI در اصل میخواهد محصولاتی با قابلیت استفاده ی آسان به کاربران ارائه دهد.

میتوان گفت تمرکز طراحی UI درباره ی جایگاه مناسب هر المان، فرم ها، دکمه ها و نحوه نمایش آنها به کاربر است؛ که در نهایت منجر...

نمودار مصرف اینترنت دانشگاه

فعالیتهای انجام گرفته در اداره زیر ساخت در سال 1398

• بخش زیر ساخت شبکه و ارتباطات
    • پیگیری و تهیه مستندات فنی و فهرست شرکتهای معتبر برای مناقصه تامین اینترنت دانشگاه، تامین زیر ساخت و مشارکت در راه اندازی اینترنت جدید دانشگاه از فناوا از طریق فیبر نوری
    • پشتیبانی تامین اینترنت دانشگاه (پاسخگویی به اشکالات در دسترسیها، پیگیری قطعی سررویس اینترنت، نظارت بر پهنای باند و چگونگی مصرف و ...)
    • پیگیری و راه اندازی دکل مخابراتی مرکز فاوا
    • بهینه کردن برخی ارتباطات بین بخشهای مختلف خارج از پردیس (کاهش هزینه و بهبود کیفیت)
    • پاسخگویی و پشتیبانی از درخواستهای مربوط به Active Directory دانشگاه و خودکارسازی عملیات JOIN شدن کامپیوترهای سازمانی به زیر شاخه مربوطه در Active Directory
    • پشتیبانی و پاسخگویی به اشکالات و نیازهای اینترانتها و MPLS های دانشگاه (حراست، چاپخانه، دفتر تهران، بهشهر و ...)
    • پشتیبانی، مشاوره و پاسخگویی به واحدهای مختلف دانشگاه در حوزه تامین زیر ساخت (سوئیچهای اصلی، مشکلات شبکه و ...)
    • همکاری با انتظامات و حراست در زمینه توسعه سیستم نظارت تصویری دانشگاه (تامین زیر ساختهای ارتباطی)
    • بررسی و مشاوره در زمینه زیر ساخت شبکه و فناوری اطلاعات در ساختمانهای جدید الاحداث یا توسعه های ساختمانی (مانند دانشکده حقوق و علوم سیاسی، توسعه دانشکده های علوم پایه و علوم تربیتی، مهمانسرا و ...)
    • راه اندازی اتاق مرکز عملیات شبکه (NOC)
    • ایجاد بستر لازم برای مانیتورینگ تجهیزات شبکه و برخی تاسیسات برقی مرکز داده بر روی zabbix
    • مستند سازی کافوهای فیبر نوری و مسی دانشگاه در نرم افزار RackTable
    • پشتیبانی از زیر ساخت تاسیسات مرکز داده (کولینگ، UPS ها، ژنراتور و ...)
    • مستندسازی تجهیزات مرکز داده و تهیه لیستهای بروز از تجهیزات بکاپ مورد نیاز
    • مستندسازی تجهیزات اتاق TR در RackTables
    • پیگیری، نظارت و همکاری در انجام فعالیتهای مورد نیاز برای تکمیل مرکز داده پشتیبان (در ساختمان انتظامات)
    • همکاری در طراحی شبکه بی سیم دانشکده مهندسی
    • مدیریت VLAN های دانشگاه (مدیریت دسترسی های درون و برون شبکه)
    • تهیه شرح خدمات، مستندات فنی و پیگیری انجام برای امور امنیت فاوا (فایروال، تست نفوذ شبکه، SIEM)
    • پشتیبانی و پیگیری امور مرتبط با شبکه تلفن آنالوگ دانشگاه
    • راه اندازی سرویس ذخیره سازی توزیع شده Cepth و استفاده جهت بکاپهای امن (ذخیره سازی در دو ساختمان مجزا و شش نود به صورت توزیع شده)
    • توسعه داخلی سرویس توزیع ترافیک اینترنت (Traffic Shaper)، ایجاد مانیتورینگ لازم و بهینه سازی آن
    • توسعه و پشتیبانی زیر ساخت شبکه بیسیم دانشگاه (برورسانی Firmware دستگاه ها، راه اندازی نسخه جدید کنترلر، ایجاد زیر ساخت مانیتورینگ، بهینه سازی بخشهایی از شبکه بیسیم مانند سالن مطالعه خواهران و ...)
    • پشتیبانی از زیر ساخت Access Control های دانشگاه (شبکه و دستگاه های مربوطه)
    • مدیریت فضاهای ذخیره سازی مرکز داده شامل NAS، SAN و Cepth
    • تهیه گزارشات تجهیزات، ارتباطات و امنیت فاوا برای نهادهای بالادستی
  • بخش مدیریت سرورها و سرویس های مرکز فاوا
    • پشتیبانی و نگهداری سرورهای دانشگاه
      • تعداد ۵۹ عدد سرور فیزیکی و ۸ عدد سرور ذخیره‌سازی (NAS) و دو عدد دیوایس ذخیره سازی SAN
      • تعداد ۱۱۲ عدد سرور مجازی مربوط به اداره های زیرساخت و سامانه های کاربردی
      • تعداد ۵۰ عدد سرور مجازی مربوط به اداره سامانه های اطلاع رسانی
    • راه اندازی و تحویل منابع ابری بر اساس درخواستهای رسیده
      • ترافیک هوشمند الیت
      • شرکت اسکادا
      • پژوهشکده هواخورشید
      • شرکت تعاونی دانشگاه
      • ساجام
      • سپاس رایانه (سامانه هوشمند زیرساختهای دانشگاه – GIS)
      • آرشیت
      • گنجینه همیار آرکا
      • شرکت داده پردازی تلاش و توسعه (کتابخانه دیجیتال)
      • رایانش ابری فردوسی
    • پشتیبانی و توسعه سرویس پایگاه داده های سامانه های کاربردی
    • پشتیبانی و توسعه زیر ساخت مدیریت نسخه بندی کدهای دانشگاه
    • پشتیبانی و توسعه زیر ساخت مانیتورینگ سرورها و سرویس ها (Zabbix): تعریف انواع تمپلتها بر اساس سرویسهای مختلف از جمله Nginx، MySQL، Apache، NAS و ...، تعریف trigger ها و Action ها بر اساس نیاز
    • مدیریت پشتیبان گیری از داده های دانشگاه
    • پروژه یکپارچه‌سازی فضای ابری و محاسباتی جهت استفاده بهینه از منابع موجود (Proxmox)
    • راه اندازی سرویس جمع آوری و تحلیل لاگ Kibana
    • پشتیبانی از سرویس محاسبات سنگین دانشگاه (پاسخگویی به درخواستهای متقاضیان)
    • ایجاد زیر ساخت مناسب برای انجام انتخاب واحد (بخش کنترل و محدود سازی درخواستها، مایتورینگ، جداسازی پایگاه داده ها، راه اندازی Ansible به منظور مدیریت مرکزی و افزایش سرعت اجرای دستورات روی سرورهای مختلف، بهینه سازی منابع تخصیص داده شده به سرویسها و جابجایی سرورهای مجازی بر اساس نیاز و ...)
    • راه اندازی سرویس bitwarden برای تجمیع نامهای کاربری و کلمات عبور زیر ساخت
    • راه اندازی اولیه سرویس gitlab برای دانشگاه um.ac.ir
    • پشتیبانی از سرویس FTP دانشگاه و انجام برخی بهینه سازی ها (افزایش پهنای باند سرور، بهینه سازی منابع و ...)
    • راه اندازی سرور معادل سدف برای استفاده کنترل حضور و غیاب برای شرکت خردورزان
    • آموزش کامل مفاهیم مدیریت نسخه‌بندی داده‌ها (GIT) به کارکنان مرکز فاوا
    • ثبت اطلاعات زیرساختی مرکز داده در نرم‌افزار نظارتی زیرساخت racktables و لینک آن با ابزار مدیریتی ansible

T2

یادآوری برنامه تعمیر و نگهداری (PM) مرکز فاوا

جهت یادآوری به اطلاع تمامی اعضای محترم دانشگاه فردوسی مشهد می‌رساند که پیرو مصوبه مورخ 1399/6/17 شورای راهبری فاوا دانشگاه و با توجه به شرایط ناشی از ویروس کرونا، برنامه تعمیر و نگهداری (PM) مرکز فاوا تا اطلاع ثانوی در روزهای جمعه (هر هفته) ساعت 9 الی 12 انجام می‌شود.

شايان ذكر است كه در ساعات ياد شده (و با احتمال ضعیف در دامنه قبل و بعد از آن)، ممكن است بخش‌هايي از شبكه و سامانه‌هاي كاربردي دانشگاه (مانند اینترنت، اینترانت، پویا، سدف، وب‌میل، درایو، وب‌گاه‌ها، VoIP و . . .) از دسترس خارج شود یا محدودیت‌هایی در برخی خدمات آن‌ها اعمال شود. لذا خواهشمند است اعضای دانشگاه نسبت به این مهم در برنامه‌ریزی رویدادها، جلسه‌ها، کلاس‌ها و . . . توجه داشته باشند.

Our Services01

سامانه های دانشگاه فردوسی سدف